Plasje doen.

Sinds de komst van mijn zusje begin ik me steeds meer als grote zus te gedragen. Ik pak spulletjes voor Hannah, help met de was en plas zo nu en dan op mijn potje. Natuurlijk vind ik het ook best wennen en wil ik soms ook op schoot bij mama als Hannah daar zit, maarja dat schijnt normaal te zijn…
20110831-230303.jpg

Borstvoeding

Net als bij Emma ga ik proberen Hannah de eerste maanden borstvoeding te geven. Waar het de eerste week even spannend was of ik door mocht gaan, omdat ze zoveel afviel, is het nu spannend of mijn borsten meegaan werken. De melkproductie is niet evenredig en dat komt door kloven… Pijnlijk om Hannah te voeden!
En nu heb ik sinds gisteravond koorts. 39,6. Drie keer raden wat daar de oorzaak van is… Borstontsteking. René mocht vannacht gezellig naar de huisartsenpost voor antibiotica. En dan nu maar hopen dat het snel voorbij is!

Kraampakket Dorcas

We zijn nu een week verder en wat gaat het goed! De beide meisjes doen het goed. Ik voel me goed. De eerste zonnestralen zijn alweer meegepikt. De eerste wandeling is gemaakt. We zijn onwijs dankbaar!! Het kan zo anders!

En omdat we het zo goed hebben, hebben wij besloten dat we als kraamcadeau graag geld willen inzamelen voor Dorcas, voor pasgeboren baby’s en hun moeders in Albanië. Veel grote gezinnen in dit land kunnen nauwelijks rondkomen. Het gebeurt regelmatig dat moeders hun baby in het ziekenhuis achterlaten, omdat ze te arm zijn om nog een mond te voeden. Ook ontbreekt het aan goede voorlichting, waardoor meisjes vaak jong zwanger raken.

Dorcas helpt deze moeders en hun kinderen. Samen met enthousiaste vrouwen uit plaatselijke kerken, bezoekt Dorcas elke week de kraamafdeling in het ziekenhuis van Korca. Zij bemoedigen de moeders, geven hen voorlichting over babyverzorging en gezinsplanning en bieden hen een kraampakket aan. Ook krijgen ze een folder die laat zien hoe de baby in hun lichaam groeit. Deze wordt van a tot z gelezen, omdat de vrouwen hier helemaal niet over worden ingelicht. Het kraampakket bestaat uit hemdjes, truitjes, katoenen luiers, een dekentje, babyzeep, veiligheidsspelden, een pyjama voor de moeder, een handdoek en een kinderbijbel.

We hebben een spaarpot staan waar je je eventuele bijdrage tijdens het bewonderen van Hannah in kunt doen.
We hopen dat jullie dit goede doel met ons willen steunen, maar het is natuurlijk geen verplichting!!

Ritme

En zo moet je als gezin allemaal wennen aan een nieuw ritme…
Waar alles na 1,9 jaar oefenen met Emma vanzelfsprekend was geworden, is dat nu niet meer het geval.

Hannah moet wennen aan een dag en nacht ritme. Overdag niets aan de hand, voorbeeldig kind. ’s Avonds als het donker wordt (de gordijnen dicht gaan) komt ze tot leven. Huilen, huilen, huilen. En dan kan ze driftig zijn!!
Papa en mama moeten daar dan weer aan wennen. Hoe ging dat ook al weer… Gebroken nachten door een huilend kind dat niet wil slapen in haar eigen bed en o ja voeden om de 3 uur…

ClownEmma proberen we zoveel mogelijk in haar eigen ritme te laten. Maar natuurlijk is er voor haar ook veel veranderd. En dat lost ze op haar eigen manier op. Gek doen. Emma wordt een clown: hard praten en zingen; iedereen entertainen.

Kortom het zal nog wel even duren voordat huize Vierhuis z’n ritme weer heeft gevonden!

Eerder dan verwacht!

Citeren

de FamiliaTjonge, wat een dag. Ik ging vanmorgen bij oma en opa Van den Berg spelen en toen ik s’middags naar huis ging, was er ineens een zusje! Het zou nog twee weken duren voordat Hannah geboren zou worden, maar ze was vast benieuwd hoe ik eruit zou zien. Ik vond het best grappig dus riep ik hard: “Hallo, baby”. Ze heeft al even bij mij op schoot gezeten. Ik ben echt een coole grote zus.

Mijn zusje heet Hannah Renée. Een beetje naar mama en papa. Maar belangrijker, Hannah betekent ontvangen uit Gods genade en dat is natuurlijk ook zo.

Ze is 49cm lang en weegt 3500 gram. Het is een mooi zusje!!

Groetjes,

Emma