Kraampakket Dorcas

We zijn nu een week verder en wat gaat het goed! De beide meisjes doen het goed. Ik voel me goed. De eerste zonnestralen zijn alweer meegepikt. De eerste wandeling is gemaakt. We zijn onwijs dankbaar!! Het kan zo anders!

En omdat we het zo goed hebben, hebben wij besloten dat we als kraamcadeau graag geld willen inzamelen voor Dorcas, voor pasgeboren baby’s en hun moeders in AlbaniĆ«. Veel grote gezinnen in dit land kunnen nauwelijks rondkomen. Het gebeurt regelmatig dat moeders hun baby in het ziekenhuis achterlaten, omdat ze te arm zijn om nog een mond te voeden. Ook ontbreekt het aan goede voorlichting, waardoor meisjes vaak jong zwanger raken.

Dorcas helpt deze moeders en hun kinderen. Samen met enthousiaste vrouwen uit plaatselijke kerken, bezoekt Dorcas elke week de kraamafdeling in het ziekenhuis van Korca. Zij bemoedigen de moeders, geven hen voorlichting over babyverzorging en gezinsplanning en bieden hen een kraampakket aan. Ook krijgen ze een folder die laat zien hoe de baby in hun lichaam groeit. Deze wordt van a tot z gelezen, omdat de vrouwen hier helemaal niet over worden ingelicht. Het kraampakket bestaat uit hemdjes, truitjes, katoenen luiers, een dekentje, babyzeep, veiligheidsspelden, een pyjama voor de moeder, een handdoek en een kinderbijbel.

We hebben een spaarpot staan waar je je eventuele bijdrage tijdens het bewonderen van Hannah in kunt doen.
We hopen dat jullie dit goede doel met ons willen steunen, maar het is natuurlijk geen verplichting!!